sunnuntai 18. lokakuuta 2020

Risteily Ahvenanmaalle ja sairastuminen laivalla


 

Moikka!

Vihdoinkin  pääsin  Ahvenanmaan sadonkorjuujuhlille 18.-20.9. viikonlopuksi, perjantaista sunnuntaihin. Tämä juhla on ollut matkahaaveissani jo muutaman vuoden, sitä on kehuttu. Kulinaristina olin hyvin kiinnostunut siitä.Samalla viikolla riehunut myrskykin oli jo loppunut., joten oli mukavaa lähteä laivalle pitkästä aikaa.

Laivanamme oli Viking Gabriella. Se lähti Katajanokalta 16.30.  Olin varannut meille alkuillasta buffetin. Ruoka oli tosi hyvää, osan sai  itse ottaa ja jotkut ruoat oli annosteltu valmiiksi.

Söinkin sopivasti, ei tullut ähkyä. 


t
Jälkiruokapöytäkin oli monipuolinen!
   Herkuttelunjälkeen menimme Ressun keikalle. Keikka oli yllättävän hyvä. Kaikki olIvat hyvin mukana, paljon tuttuja kappaleita ja muutama uusikin.Keikan jälkeen kuuntelimme hetken musiikkia ja sitten valmistauduimmekin jo yöpuulle, jotta ehtisimme ajoissa aamupalalle ja sadonkorjuujuhlille,


Hyttimme ovi oli vaaleanpunainen, hytti oli toimiva.
Yö meni hyvin, aamupala oli hyvä ja monipuolinen, erilaisia hedelmiäkin oli paljon. 

Laivan henkilökunta jakoi lämpimät ruoat ja rahkat oli purkeissa. 


Söin omasta mielestäni sopivasti, vältyin ähkyltä. Syömisen jälkeen alkoi kuitenkin ensin yskä ja sitten oksensin viisi kertaa. Yhtäkkiä. Perjantaina olo oli ollut tosi hyvä. En ollut tietääkseni syönyt mitään närästystä lisäävää.  Vaihdoimme vaatteet ja avustaja pyysi respasta sairaanhoitajan katsomaan minua.
Sain pahoinvointilääke Primperania, joka onneksi auttoi.

Ihmettelen vieläkin, mistä oksentelu johtui? En ollut krapulassa. Laivakin saapui lauantaiaamuna Maarianhaminaan, joten sekään ei silloin keinunut. Emme voineet lähteä maihin.   Päivä meni oksentelusta toipuessa.

Illalla söin jo sämpylää ja teetä, kävin ulkokannella ihastelemassa loppusyksyn lämpöä. Yö meni hyvin ja sunnuntaina olo oli onneksi normaali.Sunnuntain jälkkärinä uuniomenaLähes kaikilla Tallinksiljan ja Viking linen laivoilla on sairaanhoitajat, lukuunottamatta Tallink Shuttlea ja Megastaria, samoin myös Eckerö Linellä. Heillä on ainakin pahoinvointilääkkeitä ja neuvoja eri tilanteisiin. 


Kaikilla laivoilla on ensiapuvalmius. Älä lähde risteilylle toipilaana tai sairaana.1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kirjoitus.