sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Talvella pohjoiseen

 

Moikka!

Koska etelän lämpöön matkustaminen ei nyt onnistu, ja Aurinkomatkatkin järjestää nyt Lapin matkoja, jäin miettimään omaa unelmien Lapin-reissuani.

Tällä hetkellä haluaisin mennä neljään kohteeseen: Kuusamoon,Rovaniemelle, Ylläkselle ja Leville.

Kuusamossa haluaisin käydä ainakin Tropiikki-kylpylässä ja Suurpetokeskuksessa ja lasketella Rukalla.

Rovaniemellä menisin uudestaan Arktikumiin ajan kanssa, se teki vaikutuksen jo vuonna 2000. Olin Lapissa siskoni ja hänen miehensä kanssa. Saamelaispuvut, keskuksen näyttelytkin ja kaikki muukin oli upeaa. Aikaa kiertelyyn oli kuitenkin rajallisesti, kun Rovaniemen sukulaiset pyysivät meidät kylään. Emme yöpyneet Rovaniemellä.

Ylläksellä olin ensimmäisestä kertaa ehkä 10 vuotta sitten lasketteluleirillä ja muutama vuosi sitten vietin ihanan viikonlopun Tuulan kanssa. Kun lensin Kittilään, matkaseuraksi tuli mukava ja puhelias mies, joka antoi superhyvän ravintolavinkin:-  Käykää ravintola Otsossa syömässä. - Sieltä saa hyviä ruukkuja.

Ja olihan se pororuukku taivaallista. Taikinakuoren alla mureaa poronlihaa ja kermaista kastiketta.







Levillä haluaisin ainakin laulaa karaokea Ihkussa ja herkutella pannukakkutalossa. Kylpyläkin kiinnostaisi, jos se on esteetön.

2 kommenttia:

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti...

Kivan kuuloisia Lappikohteita. Tuli mieleen muuten vinkki Kuusamon lähellä, nimittäin Hossassa tuli kiinnitettyä huomiota muutamaan esteettömään reittiin. Olivat nimittäin todella vaikuttavia eli jos vain matkareitille sopii, niin kannattaa harkita kohteeksi.

Mahoton reissaaja kirjoitti...


Kiitos, pidän mielessä.