torstai 3. tammikuuta 2019

Reissutaukoja arkeen- matkailu ja mielenterveys



Moikka ja hyvää uutta vuotta 2019! Itselläni tämä vuosi on alkanut kotona oleskellen.
Odotan innolla Karibiaa ja Matkamessuja. Miksi? Matkamessuilta saan aina valtavan määrän hienoa inspiraatiota. Se tulee tarpeeseen erityisesti blogin vuoksi, silloin kun ideat meinaa loppua.

Toivon myös löytäväni messuilta uuden matkalaukun. Tapaan mielellän imuita bloggaajia ja odotan innolla illanviettoa heidänkin kanssa. Bloggaajat on kivaa porukkaa.

Tässä muutama muistelokuva, hienoja hetkiä viime vuoden messuilta:














Karibiaa odotan monestakin syystä.Ensimmäinen on se, että kaipaan valoa ja lämpöä pitkeän ja pimeän syksyn jälkeen. Myös loppurutistus opinnoissa vei minulta paljon voimia ja energiaa.
Sanna on suunnittellut Palmuaseman lukijamatkan siten, että kaikki toimii.


Tiedän myös, että matkalla pystyn lataamaan akkujani todella hyvin. Matkailu edistää hyvinvointia ja auttaa jaksamaan arjen paineissa. Tämä on todettu oman opinnäytetyöni lisäksi myös yhteisöpedagogi Miia Valkosen tekemässä opinnäytetyössä Matkailun merkitys vammaisen elämänlaadulle. Työ löytyy Theseuksesta.

 Kumpa mielenterveysjärjestötkin ymmärtäisivät tämän. Matkailu voisi ennaltaehkäistä ongelmia ja auttaa löytämään voimavaroja ja elämäniloa. Myös matkan odotus ja suunnittelu voivat lisätä onnellisuutta huomattavasti.

Matkailu tuo tärkeitä taukoja arkeen ja vähentää psyykkistä kuormitusta, jota esimerkiksi vammaispalveluiden valtava ja turhauttava byrokratia aiheuttaa. Tiedän, että sosiaalityöntekijät tekevät vain työtään. Silti en aina jaksa hakemusrumbaa ja jatkuvaa palveluiden anomista.

 Lisäksi on ihana nähdä Tuulaa ja lähteä uuteen seikkailuun hänen kanssaan.


Matka onnistui loistavasti ja omat akkuni latautuivat ihan kunnolla.










Ei kommentteja: