maanantai 21. tammikuuta 2019

Terveisiä matkamessuilta..


Moikka!

Yksi talven ja alkuvuoden kohokohdista on nyt ohi, siis Matkamessut! 2018 ja 2017 pääsin sinne ilmaiseksi blogipassilla kaikkina päivinä, myös ammattilaispäivänä torstaina.
Toki olin käynyt näillä messuilla monta kertaa jo ennen kuin aloitin bloggaamisen. Tästä on muodostunut jo traditio eli tärkeä ja odotettu vuosittainen perinne

.







Tänä vuonna olin Matkamessuilla nyt sunnuntaina ja lauantaina, molempina päivänä noin viisi tuntia. Messut olivat ihan hyvät, Sannan esitys Espanjan kohteista oli hieno ja löysin uuden upean matkalaukunkin.







Tapasin myös freelancer-toimittajan, joka kirjoittaa juttuja Espanja.com-portaaliin. Annoin hänelle vinkkejä Teneriffan esteettömistä hotelleista ja kerroin majoituskokemuksistani. Toivottavasti tapaamme vielä. Parasta oli kuitenkin se, kun tapasin eilen Olympian Kaukomatkatoimistossa pitkään työskennelleen matkanjohtajan Irmeli Revon. Olen lukenut Irmelin blogikirjoituksia Olympian sivuilta. Ne ovat tosi hyviä ja jotkut  hauskojakin. Yksi parhaista on Hartaita toimituksia eli huusseja matkan varrelta. Toisessa hupaisassa jutusta Irmelin teini-ikäinen sukulaispoika haastatteli häntä työstään.





Jos kävelisin, lähtisin Irmelin vetämälle Olympian kiertomatkalle. Valitettavasti nuo matkat eivät ole vielä esteettömiä. Toivotaan, että esteetön kieromatka onnistuisi joskus. Ymmärrän kyllä järjestämisen haasteet. Olympian matkat suuntautuvat usein ns. kehittyviin maihin, joista on hankala löytää invahuoneita ja -vessoja, esteettömiä busseja yms.











Silent Disco oli myös hauska, tanssin kuulokkeista kuuluvan musiikin tahdissa, sain itse valita kanavan.

Messuilla oli myös punainen liukumäki lapsia varten, mukava idea sekin.





Silti olisin kaivannut tarjontaan jotain uutta ja erilaista. Nyt messuilla olivat lähes samat näytteilleasettajat kuin viime vuonnakin.

Ja tietysti lisää näkyvyyttä esteettömälle matkailulle, siksi oli  harmi, että minulle tuttu matkatoimisto Matka-agentit jäi pois messuilta. Kaikista upeinta olisi tietysti oma osasto esteettömälle matkailulle. Se tuskin toteutuu lähivvuosina, koska messuosastot ovat niin kalliita.


Ei kommentteja: