sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Karibia-kuumetta ja talven matkasuunnitelmia



Moi taas!


Kolme kuukautta Karibian-risteilyyn. Laivamme lähtee Miamista 27.1. ja sitten on vuorossa kaksi meripäivää laivalla.Aion käydä niiden aikana varmaan karusellissa ja Central Park-puistoalueella, ehkä myös jalkahoidossa. Sitten menemme Saint Maartenin saarelle Philipsburgiin päiväksi ja illaksi laivalle. Sen jälkeen menemme Puerto Ricoon ja Haitin Labadeelle, Royal Caribbeanin omalle paratiisisaarelle. Yövymme myös Miamissa ennen ja jälkeen risteilyn, yhteensä kolme yötä.

Matka on varmasti hieno. Odotan sitä jo nyt innolla. Vielä pitää täyttää Esta-lomake, koska lennämme Amerikkaan ja ottaa kopio passin ensimmäisestä sivusta. Uusi matkalaukkukin lienee kohtatarpeellinen, nykyisestä aukee lukot välillä. Aion katsella matkamessujen laukkutarjouksia.
Rokotukset Sannalta varmistettu, tavallisilla perusrokotuksilla ja a-hepatiittirokote Havrixilla kuulemma pärjätään.

Karibian-reissun jälkeen menen varmaan Tukholman-risteilylle ja toivottavasti pääsen harrastamaan myös kelkkalasketttelua tulevana talvena, olen monipuolinen reissaaja. Viihdyn lämpimien kohteiden lisäksi myös lumilla, esimerkiksi Himoksella tai Ylläksellä. Ensi vuonna yritän myös päästä käymään Veeralla Kuopiossa. Tässä vielä kolme kuvaa Teneriffalta ja yksi Ylläkseltä matkakuumeen nostatukseen.


Loppuun vielä vähän rokotusasiaa. Yleisimmistä ns. turistikohteissa pärjää perusrokotuksilla ja hepatiittirokotteilla. Havrix on a-hepatiittirokote ja Twinrix yhdistelmärokote a - ja b-hepatiittiin.
Kun Havrixia on pistetty 2 kertaa, suojan pitäisi kestää ainakin 20-30 vuotta.
Jäykkäkouristus on nykyisin voimassa alle 65-vuotiailla 20 vuotta, luin ylen uutisista ja koullun terveydenhoitajakin kertoi saman asian.

https://yle.fi/uutiset/3-10139706.


Ja muistakaa myös tarkistaa matkavakuutuksen voimassaolo koko matkan ajalle!
                 
















                               


   

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kolme kuukautta enää!! Karibia-kuume lähti mullakin nyt nousuun!

Mahoton reissaaja kirjoitti...


Ei oo enää pitkään.. Ihanaa kohta lähetään!