maanantai 18. syyskuuta 2017

Stockholm Travel Show


Show pidettiin ke 13.9. Silja Serenadella. Tutkin jo etukäteen näyttelleasettajalistaa kiinnostuneena.
Ainakin Teneriffan ja Matkamessujen osasto kiinnosti, Marokonkin vähän. Laivaan mentyämme otimme ensin kahvia ja teetä erilaisten pikkunaposteltavien kera, tarjolla oli mm. hyvää kinkkuvoileipä-ja porkkanakakkua, hedelmiä ja tummaa suklaata, nam nam!

Tarjoiluista en valitettavasti muistanut ottaa kuvaa.Herkuttelun jälkeen lähdin kiertelemään eri pisteillä. Otin mukaani Visit Lahden osastolta Sibeliustalon ja kaupunginteatterin esitteet. Teneriffan osasto oli kiinnsotavin, sieltä sain mukaani sekä esitteitä että ruokamaistiaisia, siellä tehtyjä Mojo-kastikkeita ja marmeladeja.

Tässä kuitenkin tapahtuman ohjelma.
Teneriffan osastolla työskentelevä nainen kertoi minulle paljon myös saaren tapahtumista


Kokonaisuutena tapahtuma oli pieni pettymys. Kaikki tapahtumapisteet ovat kerroksissa kuusi ja kahdeksan, ne oli ahdettu liian pieneen tilaan. Pisteiden kiertäminen sähkärillä oli hankalaa.
Koko ajan sai varoa ja väistellä. Matkamessujen osastoa en nähnyt, enkä Marokkoakaan. Se harmitti. Matkamessut ovat minulle tärkeä traditio ja tammikuun piristys. Olisi ollut kiva saada ennakkotietoa ensi vuoden messuista. Kohta on lokakuu, joten tammikuisiin matkamessuihin ei ole enää kovin pitkä aika.

Ihmeellistä, että ammattilaistapahtumalle annetaan nimeksi Travel show.
Se tuo helposti mielikuvan viihteestä ja karnevaalimeiningistä ainakin itselleni.
Ymmärrän sen, että tällaisella nimellä halutaan antaa mielikuvasta hyvästä tunnelmasta ja pönötyksen välttämisestä. Mielestäni joku muu nimi kuvaisi kuitenkin ammattilaisille suunnattua tapahtumaa paremmin. Messuosastoille tarvittaisiin myös enemmän tilaa.                                                                                                                                                    Ei kommentteja: