torstai 14. syyskuuta 2017

Radisson Blu Seaside- hotellin avajaiset


Lähdin avajaisiin taksilla tiistaina neljän maissa. Hotellin aula näytti isolta ja valoisalta.
Katsoimme ensin inva-wc:n paikan valmiiksi ja veimme returnerin sinne. Se oli tilava, mutta täynnä tuoleja ja muuta tavaraa. Nähdessään meidät hotellin virkailija tuli tyhjentämään vessan.
On aina kurjaa, kun huomaa, että invavessaa meinataan käyttää varastona. Se ei käy!
Senjälkeen katselin hotellin yleisilmettä, viihtyisää oli.
Juhlavalmistelut olivat kuitenkin vielä käynnissä. Menossa oli toimittajien mediatilaisuus, joka oli aika tylsä. Olisi ollut parempi tulla puoli kuudelta. Lopulta saimme kuohuviinit ja juhlat alkoivat.
Tuomas Enbuske oli hyvä juontaja. Hän kertoi hauskasti ja sopivan lyhyesti paikan historiasta.
Seasiden lähialueella on toiminut esimerkiksi Valion meijeri ja viinan salakuljetustakin on ollut.
Ohjelmakin oli monipuolinen. Historiakatsauksen lisäksi oli breakdancea ja Tuomari Nurmiokin esiintyi.  Ruoka oli hyvää, buffetpöydässä oli erilaisia maukkaita pikkusyötäviä. Jälkiruuaksi jätskiä.Oli oikein hauskat avajaiset ja näytti siltä, että ihmiset viihtyivät. Pukeutuminen vaihteli, se mikä vähän häiritsi, oli joidenkin vieraiden pukeutumisen arkisuus. Minulle on opetettu jo lapsena, että juhliin ei mennä arkivaatteissa. Sopivalla pukeutumisella arvostetaan juhlaa ja sen järjestäjää, muistetaan se!

2 kommenttia:

Niko / Finnoy Travel kirjoitti...

Olet ihan oikeassa, että Suomessa juhliin ei yleensä mennä arkivaatteissa.

Jännää kuitenkin on, että on monia kulttuureja, joissa juhliin todellakin mennään arkivaatteissa. Olen ollut mm. Kiinassa häissä ja itse asiassa vierailla oli rumat ja arkiset vaatteet päällä. Sielläpäin on melkein loukkaus pukeutua häihin liian hienosti.

Eli pukukoodi on lähinnä kulttuurin opettamaa. Parasta arvostusta on se, että pukeutuu kulttuurin määrittämien normien mukaisesti. :)

Mahoton reissaaja kirjoitti...


Moi Niko ja kiitos kommentistasi! Tämäpä oli uutta, kiinnostavaa tietoa minullekin.

Kiinalainen kulttuuri on siis tässäkin asiassa todella erilainen kuin Suomessa.