sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Lämpöä ja lempee + opparipaljastuksiaLähdimme Lahtee kl 12 maissa. Lämpöö ja lempee-tapahtuma alko kl 14. Aluksi seksuaalikasvattaja  piti esitelmä  seksuaalioikeuksista. Perusajatus seksuaalioikeuksissa on, että jokaisella on  oikeus toteuttaa omaa seksuaalisuuttaan haluamallaa tavalla, toisten   oikeuksia loukkaamatta. Kaikilla on myös oikeus saada oikeaa tietoa aiheesta.


Teimme pienryhmissä myös lyhyitä improvisoituja esityksiä aiheesta. Tapahtuma oli mahtava, fiilis loistava, lämmin ja välitön. Ihmiset uskalsivat upeasti jutella aroistaki asioista. Ohjelmassa oli myös tassiesityksiä ja iltapalaa.
Lopuksi upee juttu: Teen opparini aiheesta Cp-lehden lukijamatka Teneriffalle matkailijoiden odotukset matkasta. Työ tilaaja cp-liitto. Selvitä, tarvitsevatko cp-vammaiset räätälöityjä ryhmämatkoja vai riittävätkö heille tavalliset ryhmämatkat, joita muillekin tarjotaan?

Oppariaiheen valinta

Jo alusta alkaen oli selvää, että aiheen täytyisi jotenkin liittyä intohimoihini. Myös yksi talomme ohjaajista neuvoi minua näin. 
Ajattelin ensin, että tekisin sen aiheesta Matkailu sosiokulttuurisen innostamisen keinona ja välineenä. Hyvässä ideassa oli yksi ongelma: Humak vaatii, että opparilla pitää olla tilaaja, esim yritys, yhdistys tai säätiö. Tällaiselle työlle oli vaikea löytää sitä, koska matkailuyritykset eivät tiedä, mitä sosiokulttuurinen innostaminen tarkoittaa ja mitä hyötyjä siitä olisi liiketoiminnalle. 

Yksi aihevaihtoehto oli myös Metsolat-fanien yhteisöllisyys Facebookissa ja muissa Internetin faniryhmissä. Sekin kaatui tilaajan puutteeseen. Kysyin asiaa Yleltä, mutta he eivät pitäneet sitä tarpeellisena ja ajankohtaisena. Kulttuuripuolen järjestötkään eivät tarttuneet asiaan resurssipulan vuoksi. Mutta nyt siis olen löytänyt aiheen, hyvä! Toivon lisää juttuvinkkejä myös teiltä lukijoilta. Rohkeasti ehdottamaan, vaikken kaikkia pysty heti toteuttamaan! Lupaan lukea kaikki ehdotukset!


Ei kommentteja: