torstai 29. syyskuuta 2016

Manuaalipyörätuolin unohtuminen Jewel of the Seasille


Moikka taas! Jokainen meistä on varmaan joskus kyläillessään unohdellut tavaroitaan kylään, shampoon, lippiksen, yöpaidan tms. Mutta miten käy, kun pyörätuoli unohtuu Italian risteilysatamaan? Miten se saadaan sieltä takaisin Suomeen?

Ja miten tässä näin kävi? Viimeisenä päivänämme katsoimme laivan tvstä poistumisinfon, jossa kerrottiin hyvin selkeästi poistumiseen liittyvät asiat, koko prosessi. Kaikki oli hyvin organisoitua, pahempaa ruuhkaa ei päässyt syntymään. Yksi asia oli harmillinen vammaisasiakkaan kannalta. Vaikka lähtiessä kaikki tavaramme tuotiin hyttiin, poistuessamme kukaan laivan henkilökunnasta ei auttanut niiden kanssa. Apu olisi  ollut tarpeen, meillä oli mukanamme niin paljon tavaraa. Molempien matkalaukut, sekä oma Turnerini ja manuaalipyörätuolinikin, sähkärin hajoamisen varalta. Päävastuu matkatavaroistamme jäi Tuulalle, kovin paljoa en pystynyt sylissäni kantamaan.

Olimme jo taksissa matkalla Rooman lentokentälle, kun Tuula yhtäkkiä totesi minulle: - Se pyörätuoli jäi sinne satamaan, en huomannut ollenkaan.  - Siinä on  sun nimi ja yhteystiedot, eiköhän se sieltä takasin tule.

Pari viikkoa meni, eikä tuolista kuulunut mitään. Laitoin sähköpostia Royal Caribbeanille ja kerroin  asian.He pahoittelivat tilannetta ja lupasivat ottaa yhteyttä miehistöön. Täytin myös Laivalle unohtunut omaisuus-lomakkeen. Se löytyy Royal Caribbeanin nettisivuilta kohdasta Ota yhteyttä.

Pian sain sähköpostin, jossa kerrottiin, että tuolini on löytynyt. Sen tuominen Suomeen maksaa 397 euroa.
                         
Kerroin hinnan vanhemmilleni. Äitini kanssa mietimme, kannattaako tuolia enää tuodakaan Suomeen. Se on ollut minulla jo noin 15-17 vuotta, suoraansanottuna se on jo vanha, parhaat päivänsä nähnyt ja kulunutkin. - Eikö se vois jo jäädä sinne, isäni kysyi. Apuvälineyksiköstä kuitenkin neuvottiin, että  tuoli pitää palauttaa. Niinhän se sitten menee. En vaan ymmärrä, miksi Royal Caribbean ei voi hoitaa asiaa yhtään helpommin tai nopeammin. Ainoa hyväksyttävä maksutapa on luottokortti, Visa tai Mastercard. Äiti lupasi maksaa kustannukset, kun en ole pienten tulojeni vuoksi luottokorttia hankkinut. Periaatteessa voisin ehkä sen saadakin, mutta päätös on aina luotonantajalla ja olen vielä opiskelija. Ainoat tuloni ovat työkyvyttömyyseläke ja asumistuki.

Miksi Royal Caribbean olettaa, että kaikilla ulkomaalaisilla asiakkailla on luottokortti? Haluaisin maksaa omat kuluni itse! Ja prosessi on vielä kesken. Nyt mun pitää toimittaa passistani skannattu valokopio Royal Caribbeanille! Saa nähä kuinka kauan kestää, pidän teidät ajan tasalla! Viikko sitten tuolini saapui vihdoinkin! Ovipuhelimeeni soitettiin, tuoli on tulossa! Kaksi miestä tuli sisälle, he pyysivät tuontilappuun allekirjoitukseni. Prosessi päättyi!

Ei kommentteja: