tiistai 21. toukokuuta 2024

Turun kaupunginteatteri ja Viking Grace 11.-12.5.2024.

 

Moikka!

 

 Taas palaan blogin pariin muutaman viikon tauon jälkeen. Idea lähti Saara-ystävältäni, joka kertoi yllämainitusta matkayhdistelmästä ja aattelin, että kuulostaa hyvältä. Teatteriin houkutti tällä kertaa Mielensäpahoittaja ja poika- esitys, jonka pääosassa oli esimerkiksi Metsoloista ja Reinikaisestakin tuttu Esko Roine, huippuammattilainen joka roolissa!

Kuvia en esityksestä voinut ottaa eikä sitä voinut tallentaakaan, koska se on tekijänoikeuslain vastaista.

Mutta se olikin huippuhyvä, kesti noin kaksi tuntia, olisi voinut olla pidempikin. Huippuhyvä!

 

Turun kaupunginteatterikin oli ihanan esteetön ja palveleva. Henkilökunta oli tosi ystävällistä ja palvelevaa. Ja toinen teatterin invavessoista oli ihanan tilava.



Totesimme yhdessä avustajani Maren kanssa, ettemme muista milloin viimeksi näimme
yhtä tilavan vessan. Ihan huippuhyvä! 

 Myös teatterin aula on hyvin esteetön.

 


 

 

 

Teatterista Viking Grace -risteilylle

 

Esitys loppui neljän maissa. Invataksi tuli hakemaan meitä teatterilta 16.10. Olin tilannut taksin teatterilta Viking Linen terminaaliin, mutta hän veikin meidät aluksi takaisin rautatieasemalle. Huomautin asiasta ja kuski myömsi mokansa. Pääsimme terminaaliin ja sieltä laivaan.

Esteetön hytti oli Viking Gracen kuudennessa kerroksessa. Se oli aika tilava, mutta vessan luiska oli liian jyrkkä ja vessasta poistuessa jännitti, kun returner-siirtymäapuväline liukui luiskaa pitkin.

Luiskan ja vessan välissä oli myös häiritsevä rako, mutta kaikesta selvittiin. Vc-pöntön molemmilta puolilta löytyi hyvät tukikaiteet.

 


 

 

 

Lauantai-ilta laivalla oli kiva, nautimme kaikki Michael Monroen keikasta. Keikan jälkeen juttelin vielä hetken ystäväni kanssa ja sitten nukuimme noin kolme tuntia.  Saavuimme aamupalalle väsyneinä, mutta hyvä aamupala ja varsinkin ihanat vohvelit piristivät  hetkellisesti
ainakin minua.

 


 

 

 Väsymys painoi kuitenkin minua ja avustajaani, sekin vaikutti tunnelmaan.

Sunnuntai laivalla oli valitettavasti aika pitkä ja tylsä. Laivalla oli kiekkomatsi menossa, se ei oikein napannut eikä tanssibändikään ollut mikään erikoinen. Kaikkia tilanteeseen vaikuttaneita tekijöitä en halua paljastaa. Olisin kaivannut sunnuntaille risteilyisäntää, joka olisi pitänyt fiilistä yllä ja parempaa ohjelmaa.

 

Risteily päättyi 19.50. Helsingissä olin noin 23.20.



 

 

1 kommentti:

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti...

Vaikka olen Turussa asunut 8-vuotta, ei ikinä silloin tullut käytyä Turun kaupunginteatterissa, harmi. Grace sen sijaan on tullut todettua hyväksi.