lauantai 17. helmikuuta 2024

Vaihmalanhovi+ uusi matkaidea

 

Moikka!

 

 On vähän ollu blogis hiljasta, nyt taas palaan reissutekstien pariin. Olin viime sunnuntaina Vaihmalanhovissa Lempäälässä juhlimassa 70-vuotispäiviä.  Siskoni keksi juhlapaikan, oli ollut miehensä kanssa syömässä siellä aikaisemmin. Menin nettisivuille ja katoin, ompa kiva ravintola ja juhlapaikka, erilainenkin verrattuna moniin Tampereen ravintoloihin.

Sunnuntaina menin suoralla junalla Helsingistä Lempäälään, se on viimeinen pysäkki ennen Tamperetta. Menomatka meni hyvin, perhe olikin jo vastassa. Tukevaa loivaa luiskaa pitkin pääsin hyvin  sisälle. Sisääntullessa oli pieni kynnys ja kabinettiin mennessä myös. Siirtyminen sujui kuitenkin hyvin.  

Kabinetti oli varattu perheemme käyttöön ja se oli viihtyisä. Sen oven vieressä oli myös pieni kirjahylly.

 

 


 

 

 



 

 

Ruokailu oli buffetissa. Buffettiin kuului vihreäsalaatti vesimeloneineen, lämpimänä ruokana oli haudutettua naudanlihaa ja kanaa, kyllä maistui. Myös kasvisvaihtoehto löytyi. Jälkiruokana ihana suklaa-kirsikkakakku ja Tampereen abien tarjoamat penkkarikarkit.





Vaihmalanhovissa on myös tilava inva-wc, tukikaide löytyy vain toiselta ja pönttö on itselleni aivan liian matala. Kokonaisuutena tosi kiva paikka ja siellä on puutarhakin. Aion mennä katsomaan sitä kesällä. Sitten olikin jo kotimatkan aika. Palveleva Lempäälän invataksi vei minut rautatieasemalle.

Asemalla ic-junan ovi ei kuitenkaan auennut, vaikka kaksi konduktööriä yritti kaikin voimin repiä sitä auki. Toinen heistä ilmoittikin, että nyt on teknisiä ongelmia ja soitti pomolleen, että siksi  asiakas tarvitsee nyt invataksin Lempäälästä Helsinkiin, vr:n piikkiin. Taksikuskini aikatauluun kyyti olisi sopinutkin, mutta pomo nuukaili. - 16.47 lähtee seuraava R-juna. Menköön sillä. Odotin taksissa junaa noin 20 minuuttia. Tilaan yleensä r-junaan päästäkseni ramppipalveluun. Nyt en pystynyt äkillisten muutosten tilaamaan. Sähkäri saatiin junaan työnnöllä ja pienellä nostolla, taksikuskin ja konnarin avulla. Lempäälään ei ole mahdollista tilata avustuspalvelua. 

 

Kotimatka oli hidas ja puolet matkasta meni pimeässä, olikohan sähkökatko? Kotiin kyllä pääsin, olisin mennyt mielummin taksilla. Maksakaa seuraavan kerran tekniikkaongelmien tullessa invataksi, se on palvelua! 


Uusi Matkaidea - teatteri+ risteily Turussa

Turussa menee toukokuussa Mielensäpahoittaja-näytelmä, pääosassa Esko Roine. Illalla on Viking-Grace risteily, jolla esiintyy Michael Monroe. Ajattelin mennä!


 

 

2 kommenttia:

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti...

Vaihmalanhovi kuulostaa kivalta paikalta. Myös uusi matkaidea kuulostaa oikein kivalta, Viking-Grace kiinnostaisi mys itseäni.

Mahoton reissaaja kirjoitti...


Moi, ja kiitos! Se oli kiva ja tunnelmallinen.