maanantai 24. huhtikuuta 2017

Ruoka ja -juomakulttuurit matkoillaniMoikka taas!

Kyselin hetki sitten teiltä lukijoilta uusia juttuideoita blogiini. Muutama niitä tulikin, kiitos teille rohkeille! Matka-avustajani Tuula ehdotti juttua eri maiden ruoka-ja juomakulttuureista, joten paneudunkin tässä jutussa niihin. Aihe on minulle tärkeä, olenhan kulinaristi eli hyvän ruoan ystävä. Ihan aluksi totean, että kaikilla matkoillani ruoka on ollut ihan ok, ei koskaan pahaa.

 Viimeisimmällä Teneriffan-matkallani pakettiimme kuului puolihoito. Siinä on hyvää se, että ruoat on maksettu etukäteen eikä helteillä välttämättä täysihoitoa tarvitakaan. Pientä miinusta tulee siitä, että buffettimme oli hiukan samantyyppinen joka ilta, vaikka ravintolassa kovasti mainostettiin eri teemoja. Kasvisruokia oli aika vähän. Ruuan laatuun ja eri vaihtoehtoihin olisi voinut panostaa enemmän. Perjantai-iltana söimme porukalla ihanassa mongolialaisessa grilliravintolassa.


Ensin söin alkupalaksi ihania kevätkääryleitä makean chilikastikkeen kanssa.
Pääruoan sain itse koota panemalla kalat, lihat, kastikkeet, ja nuudelit kippoon. Ne kypsennettiin avotulella paistamalla. Komeat liekit!!!

https://48479875-a-62cb3a1a-s-sites.googlegroups.com/site/mongolianbarbecuerestaurant/home/mongolian-bbq-tenerife.jpg?attachauth=ANoY7crWQvRpYze3IQFURYtHlyDj9Oh-7US6SRwczjf5ebhiLEYw885ZmPbRv5YaQJTYsLN786jWdyPvNfwB5D2c4iL8Ssyfn4AqXnh7ziJ8zsZrGA5aBvvzxnm_CPrkerFGVSPl_DER_Y8C31GCbvxsAuKXGoKObVZCXNDBXRqhOWlkGBJ2ig8J0BvTKTWYr8MUd68ksATUqSWKInzCDaAsY0paE-PrqHLOh7T4MlzJnGoGmbtoymyoOpUqqvHrytLZbPdWm_uH&attredirects=0


Pari vuotta sitten marraskuun Teneriffan-reissulla meillä ei ollut puolihoitopakettia. Tuula ehdotti, että hakisimme aamupalatarpeet läheisestä kaupasta, tekisimme lounaaksi joko pastaa tai risottoa ja menisimme illalliselle ravintolaan. Se sopi minulle. Teneriffan kaupoissa on ihanan halpaa. Leipiä ja hedelmiä sai usein alle eurolla, samoin kasviksia ja juustoja. Myös juomat olivat edullisia.

Tuon reissun illallisista muistan erityisesti ihanat tortillat ja tirisevän kuuman lasagnen, joka tarjottiin savipadassa. Lasagnesta en muistanut ottaa kuvaa, tortilloista kuva alla.Myös Toscanassa ruoka oli maukasta ja monipuolista. Alkuruokana iso pasta tai risotto, pääruoaksi lihaa tai kanaa, jälkiruokana tiramisua, hedelmiä tai jäätelöä. Ja tietysti Nutellaa leivän tai letun päällä! Eikä grillijuhliakaan sovi unohtaa!Välimeren risteilyllä ruuat kuuluivat hintaan. Siellä oli ihanaa sitruunajuomaa Lemonadea ja sitruuna-marenkipiirakkaa.


Ja jätski kuuluu joka reissuun ja suklaa!Älkää stressatko lomakiloista, Sannan sanoin: Ne kuuluu asiaan! Alkoholia juon hyvin maltillisesti, lempijuomiani ovat siideri, Pina Colada ja Baileys!

 


Ei kommentteja: