keskiviikko 6. huhtikuuta 2022

Vierailu lentokentän uudessa terminaalissa

Moikka! Kävin maaliskuussa tutustumassa Helsinki-Vantaan uuteen lentokenttäterminaaliin. Aloite tutustumiseen tuli IT-lehden valokuvaajalta, koska minusta tehtiin juttu maaliskuun lehteen, joka on matkailuteemainen. - Lähdetkö mun kans tutustumaan? Otettas samalla tuoreita kuvia juttua varten ja saisit kertoa näkemyksesi terminaalista ja esteettömyydestä? Lähdin, tuoreita kuvia todella tarvittiin ja oli kiva olla hetki linssiluteena, päästä irti arjesta.
Terminaali on tosi hieno ja esteetön. Heti sisääntultuani näin avustajakutsupisteen ja sen yhteydessä inva-wc:n. Se on kätevää ja helppoa. Ja saattaa rohkaista ensimmäiselle lennolleen lähteviä, kun perusasiat löytyy helposti. En käynyt vessassa, joten en osaa sanoa sen tilavuudesta. Terminaalia on kuitenkin kehitetty yhteistyössä eri vammaisjäjestöjen kanssa, joten luulisin, että wc on toimiva. Oli mukava fiilistellä ja unelmoida seuraavasta matkasta. Kun menin tilavalla hissillä kerroksen alaspäin, löysin rautatie-ja bussiasemat eli julkisen liikenteen matkakeskuksen. Lentokentältä pääsee siis helposti junaan ja bussiin.
Se, mikä vähän harmitti oli terminaalin keskeneräisyys. Terminaaliin on tulossa uusi esteetön turvatarkastuslinja. Se oli tuolloin vielä työmaa-aluetta, joten sitä en valitettavasti nähnyt. Osa palveluistakin oli vielä kiinni, mutta kesällä ja alkusyksystä tulee lisää ravintoloita ja kauppoja. Menin tällä kertaa invataksilla meno-ja paluumatkan, koska oli talvikeli eikä minulla ollut avustajaa. Seuraavalla kerralla testaan lentokenttäjunan.

2 kommenttia:

kaisa kirjoitti...

Vaikuttaa kyllä kätevältä tuo esteetön turvatarkastus. Me pian pääsemme myös katsomaan tuota terminaalia. Mitenköhän tuon myötä on muuttunut lentokenttä parkki, vai toimiikohan se ihan yhtä hyvin edelleen myös sijainnin puolesta..? Se mietityttää.

Mahoton reissaaja kirjoitti...

Kiitos kommentistasi!

Valitettavasti en osaa sanoa Lentoparkin nykytilanteesta, tulen lentokentälle aina taksilla tai junalla. Lisätietoa löytyy Finavian sivuilta www.finavia.fi