sunnuntai 13. maaliskuuta 2022

Pajulahden esteetön huone

Moikka! Vietin helmikuun viimeisen viikonlopun Pajulahdessa Nastolassa. Kyseessä oli Iloliikuttaja-koulutuksen ensimmäinen viikonloppu, toinen on syyskuussa. Pajulahteen pääsee helposti menemällä ensin junalla Lahteen ja sieltä Nastolaan. Yövyin tuolloin Pajulahden uudessa KallioPaju-rakennuksessa, huone oli todella tyylikäs ja tilava. Vessakin oli tilava, mutta vessanpöntön tukikaide puuttui toiselta puolelta.
Pajulahden liikuntakeskus on melko esteetön, mutta kovin sokkeloinen ja hiukan vaikea hahmottaa. Siellä on vanhoja ja uusia tiloja, ja ainakin yksi vanhan puolen hissi on liian pieni sähkärilleni. Tanssistudio, palloilusali ja ravintola ovat esteettömiä ja yleiset tilat väljiä. Uimaan meneminen on hankalaa huonon allashissin vuoksi. Tietääkseni Pajulahti on kuitenkin tällä hetkellä yksi Suomen esteettömimmistä urheiluopistoista. Ja siellä on todella monipoliset tilat erilaisiin liikunta-ja urheilutapahtumiin.

3 kommenttia:

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti...

Pajulahti on kyllä todella hieno paikka. Mukavaa kuulla, että myös esteettömyyden näkökulmasta siellä on asiat hyvällä tolalla. Nyt ei tosin hetkeen ole tullut siellä käytyä.

Mahoton reissaaja kirjoitti...


Kiitos kommentistasi, onhan se.

sara kirjoitti...

Aika jännä, jos ei ole tuota hissiä modernisoitu niin, että sinne mahtuu sähkärilläkin. Ehkä asia mitä kannattaa harkita. Meillä on kerrostalossa pieni hissi ja sitä nyt suunnitellaan laajennettavan. Tuolla Pajulahdella en ole itse koskaan käynyt.