maanantai 15. marraskuuta 2021

Lähijunien esteettömyys

Moikka! Aina silloin tällöin matkustan lähijunalla. Yhtenä lokakuun sunnuntaina lähdin Keravan Kulmakahvilaan. Matkustin K-junalla, jonka päätepysäkki on Kerava. Ën tarvinnut ramppipalvelua siihen, painoin nappia jossa oli pyörätuolin kuva. Luiska tuli esille todella näppärästi. Sitten vaan ajoin sähkärillä junaan. Flirt-lähijunissa liukuaskelma löytyy ovilta, jossa on pyörätuolin merkki. Sama systeemi toimii ainakin Helsingistä Leppävaaraan ja takaisin kulkevissa a-junissa. Saisi toimia kaikissa, koska se on niin helppo. Vr:n palvelunumeroihin saa joskus jonottaa pitkäänkin. Helpompaa olisi, jos pääsisin kaikkiin ilman etukäteissuunnittelua. Se merkitsee minulle yhdenvertaisuutta.
R-ja Z-lähijuniin tarvittava ramppipalvelu on tilattava etukäteen joko maksuttomasta Esteettömän matkustamisen palvelunumerosta 0800 188 822 tai sähköpostilla ramppipalvelu@vr.fi. Tilauksen voi tehdä aikaisintaan 36 tuntia tai viimeistään kaksi tuntia ennen matkaa. Tässä avustajani Maren tekemä video liukuaskelman toimivuudesta.
Tarkastin Palmuasemalta, että myös lentokenttäjunat I ja P toimivat samalla systeemillä. Haluaisin mennä myös U-junalla Kirkkonummelle Långvikiin kylpylähotelliin sekä katsomaan Svante Martinin eli Metsoloiden Riston taidenäyttelyä. Lähijunat ovat kätevä, nopea ja esteetön tapa matkustaa, aion käyttää niitä jatkossakin. Vahva suositus!

Ei kommentteja: