perjantai 22. toukokuuta 2020

Persoonallisen majoituksen kaipuu..

Moikka!


Tämä asia tuli mieleeni, kun olin matkailuopinnoissani tuotteistamisen kursseilla ja tein Mäntyharjun matkapakettia. Olisin halunnut pakettiin yöpymisen Villa Aurorassa, mutta se ei ole esteetön. Suurin ongelma Villa Auroran esteettömyydessä on sen vanhat rakennukset. Ne on rakennettu 1880- luvun alussa  sekä 1910 ja tämä villa on museoviraston suojelukohde.

Niimpä tietysti, arvasin tämän. Ymmärrän, että historialliset rakennukset halutaan säilyttää autenttisina. Silti harmittaa, että Museovirasto vastustaa esteettömyyttä.

Yrittäjät kyllä halusivat sitä kovasti. Heillä on oikea asenne.

 Kaipaisin esteettömiin majoituspalveluihin lisää vaihtoehtoja ja persoonallisuutta perusinvahuoneiden lisäksi. Villa Aurorasta tätä persoonallisuutta löytyy,  harmikseni esteettömyys on puutteellista. Kyllä  manuaalipyörätuolilla varmaan pärjäisikin, mutta sähkärillä ei.Varsinaisia invavessoja ei ole, vaikka jotkut vessat ovatkin vähän suurempia.Ai niin, Oulaisten Törmänhovi on  persoonallinen mutta siellä pärjää sähkärilläkin. Taatusti erilainen kuin Sokos hotellit tai Scandicit. Ystävällinen emäntä tervehtii kaikkia asiakkaita ja kyselee kuulumisia.
Törmänhovin aamupala kahdelleTaukokankaan kuntoutuskeskuksessa Oulaisissa on myös hyvä palvelu ja invahuoneissa sähkösäätöiset sängyt. Muistakin kuntoutuskeskuksista kannattaa kysyä majoitusta, varsinkin kun Kelan kuntoutusjaksot ovat vähentyneet. Taukokankaan lisäksi esteetöntä majoitusta tarjoavat ainakin Kankaanpään kuntoutuskeskus ja Kiipula Turengissa Hämeenlinnan lähellä.
  

Ei kommentteja: