perjantai 6. huhtikuuta 2018

Kehitysideoita lentoyhtiöille..Moikka! Joku teistä lukijoista toivoi juttua lentoyhtiökokemuksistani. Olen lentänyt Finnairilla, Norwegianilla sekä Icelandairilla. Ensimmäisen kerran lensin Rhodokselle 1988 vanhempieni kanssa. En enää muista, minkä yhtiön konetta käytimme silloin. En ole koskaan pelännyt lentämistä.


Kaikkien yhtiöiden palvelu on ollut ihan perushyvää ja ystävällistä. Kuitenkin lentäessäni 2015 Teneriffalle, Norwegianin lentoemännät olivat todella huomaavaisia.
He kävivät useasti kysymässä tuon lennon aikana, miten lento on sujunut ja miten olen viihtynyt. He muistuttivat myös, -Meillä on sit täällä siirtotuoli vessaan menoa varten, sanot kun tarvitset.

Kiitin, vaikka tiesinkin, ettei se auttaisi. Tuula ei pystynyt siirtämään siirrettyä minua siihen yksin, eikä henkilökunta tietenkään voi auttaa siirroissa. Lennoilla minulla on vaippa ja pitkillä lennoilla myös vuodesuoja. Se suojaa myös penkkiä.


 Huomasin kuitenkin, että henkilökunnalta löytyi palveluhenkisyyttä. Jo pelkkä muistutus siirtotuolista ja kuulumisten kysyminen antoi hyvän vaikutelman. Ensi tammikuussa lähdenkin pisimmälleni lennolleni todennäköisesti Floridaan, Palmuaseman Karibian-risteilyyn liittyen.
Risteily tulee myyntiin lähiaikoina, odotan jo innolla! Myös Miami Beach on varmasti upea!


Se mitä toivoisin lentoyhtiöiltä, olisi nostoliinat ja liukulakanat siirtymisen avuksi. Niillä Arlandassa koneen penkkiin siirtyminen ja sieltä poistulo sujuivat todella kätevästi ja turvallisesti.
Käsin nostaessa esimerkiksi asiakkaan käsi tai jalka saattaa venähtää. Ja nostoliinat tekisivät siirroista ergonomisempia myös työntekijöille. Tämä investointi maksaa kyllä itsensä äkkiä takaisin, koska vaikeavammaisia matkustajia on niin paljon. Finnairin uudessa a350-koneessa on tehty yksi isompi vessa yhdistämällä kaksi pikkuvessaa. Samantyyppistä systeemiä voisi miettiä muihin sellaisiin koneisiin, jotka ovat käytössä yli viiden tunnin lennoilla.

 Olisi kivaa, jos Kanarian lentoihin sisältyis vielä ruuat ja henkilökohtainen viihdejärjestelmä.
Kuuden ja puolen tunnin lennoilla ehtisi hyvin katsoa muutaman elokuvan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"-Meillä on sit täällä siirtotuoli vessaan menoa varten, sanot kun tarvitset."

ei mulle kerrottu tollasesta ku lensin lontoosee :d

Mahoton reissaaja kirjoitti...


Moi! Kiitos kommentistasi! Siirtotuoleja taitaa valitettavasti olla vain joissain Kanarialle ja kaukokohteisiin menevissä koneissa. Toivoisin, että niiden käyttö lisääntyisi tulevaisuudessa!