keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Viking grace risteily 26-27.1
Olin risteilyllä Viking Gracella 26.-27.1. torstaista perjantaihin  kaveriporukan kanssa.
Junamatkan Helsingistä Turkuun menimme kuitenkin avustajan kanssa kaksin.
Pendolino lähti ajoissa, mutta eteistilan ahtaus oli sähkärille haastavaa. Tiesin sen, yleensä matkustan ic:llä, mutta nyt Pendolinon aikataulut sopivat parhaiten. Pääsin omalle paikalleni, alussa kaikki meni hyvin. Jossain vaiheessa piti päästä vessaan ja se oli hankalaa. Pendolinon inva -wc oli ahtaampi ic:hen verrattuna, pytty oli korkeammalla, juna hytkyi koko ajan liikkuessaan. Molempia jännitti, miten homma onnistuisi. Soilen mielestä tilanne vaikutti vaaralliselta, onneks selvittiin!Henkilön Mahoton reissaaja kuva.
Terminaalissa
Viking Turun terminaalissa oli hyvä invavessa ja muutenkin esteettömät tilat. Lähtöselvityksen jälkeen odottelimme siellä reilun tunnin.  Laiva lähti 20.55.Henkilön Mahoton reissaaja kuva.
Invahytti 8150

Pian pääsimmekin hyttiimme, joka näkyy ylläolevassa kuvassa. Se oli tilava ja viihtyisä, tervetulosuklaat odottivat pöydällä. Palvelua tämäkin! Ainoa ongelma oli se, että vessaan pääsi vain peruuttamalla ja pytty oli niin pieni. Meinasin helposti jäädä liian reunalle.

 Kävimme kahvilassa syömässä, ruokalautanen punnittiin ja painon mukaan maksettiin. Ruoka oli hyvää ja monipuolista. Illalla esiintyivät Paula Koivuniemi ja Taikakuu, ammattilaisia molemmat.
Ohjelma oli huomattavasti parempaa kuin Tallinksiljan keskiyön showt.
Ilta venähti aika pitkäksi, väsytti emmekä ehtineet aamiaisbuffettiin. Automaattista herätystä ei tullut., mikä tuntui hiukan oudolta. Tallinksiljan laivoilla olin tottunut siihen. Aamulla emme tienneet, onko kello Suomen vai Ruotsin ajassa. Saimme kuitenkin leivät ostettua.

Puolenpäivän aikaan menimme laivan ulkokannelle. Siellä oli ihanan keväistä nyt tammikuun lopullakin, aurinko paistoi ja hiukan jo lämmitti.Henkilön Mahoton reissaaja kuva.
Merinäkymä


Sitten olikin jo ruokailun aika. Söimme Franks Casualissa, oli hyvät ruoat.


Koko porukka syömässä
 Paula ja Taikakuu keikkailivat perjantai-iltapäivälläkin, lopuksi karaokea.Eviva EspanjaRisteily oli tosi hyvä, olisin viihtynyt  pidempäänkin. Viking Grace on myös hiljainen ja siisti laiva. Yöllä emme kuulleet yökerhon tai  baarista tulijoiden meteliä lainkaan. Menen varmasti uudestaan.Risteilyt ovat helppo tapa matkustaa, koska tavaraa ei tarvita paljon.
Voin istua omassa sähkärissäni. Minun ei tarvitse miettiä, miten se pärjää ruumassa, tuleeko ehjänä takaisin? Voin käydä normaalisti vessassa koko risteilyn ajan. 
Edullinen irtiotto arjesta, onnistuu kokemattomankin avustajan kanssa.


Ei kommentteja: