lauantai 12. marraskuuta 2016

Iloa ja kömmähdyksiä syysristeilyllä


Lopultaki koitti syysristeilyn lähtöpäivä, la 5.11. Taksi haki 15.35, lähdimme kohti terminaalia. Taksia tilatessani olin ilmoittanut määränpääksi Olympiaterminaalin. Pian huomasin, että lähestyimme Jätkäsaarta. Kaikki ei mennyt kuten piti. Kuski ajoi Länsiterminaaliin. - Hei, ollaan väärässä terminaalissa, huomautin. Kuski säikähti, tajusi mokansa ja pyysi anteeksi. Onneksi meillä ei ollut kiirettä. Lopulta saavuimme Olympiaterminaaliin ja pääsimme ajoissa lähtöselvitykseen.

Terminaalissa oli pianisti ja laulusolisti esittämässä Abbaa, taitavia muusikoita. Me menimme kuitenkin jo laivaan. Hyttimme oli kahdeksannessa kerroksessa. Se oli Promenade-hytti, josta oli näköala laivan ostoskadulle. Soile meikkasi minut ja lähdimme syömään kala-ja äyriäisravintola Happy Lobsteriin. Ruokia odotellessamme pöytään tuotiin aivan ihanaa vaaleaa tillileipää, miksei sitä myydä kotiin ostettavaksi? Soile otti alkupalaksi savustettuja katkarapuja, itse siirryin suoraan pääruokaan ja tilasin siikaa. Hyvää oli! 

Katkaravut tarjottiin hienossa puuastissa, dipit olivat herkullisia.     Ilta oli kiva, trubaduuri soitti hyvää musiikkia.  Aamupala oli pettymys, eikä Tukholmassakaa kaikki suju mallikkaasti. Laiva asiakaspalvelija ei tiedä bussiaikatauluista eikä lähtöpaikoista. Emme pääse maihi, metrolla olisimme päässeet, jos oltas hoksattu. Harmillista!Hyvä ruoka ja karaoke kohottavat fiilistä.  Ilta sujuu kivasti. Lauloin kaksi laulua, Kran Turismo ja Eviva Espanja.Salviajäätelö oli herkkua!
                                     
       Paikallisliikenteen bussit liikennöivät noin 800 metrin päästä terminaalista 15-20 minuutin välein   (myös pyhäpäivinä) ja nämä ovat matalalattiabusseja, TallikSilja reklamaatiovastauksessa kerrottii. Tämä tiedoksi kaikille.
                          

Ei kommentteja: