torstai 20. kesäkuuta 2024

Manserock-näyttely ja jääkiekkomuseo Tampereen Vapriikissa


 

Moikka!

 

Olin viime lauantaina Tampereella museokeskus Vapriikissa. Alussa oli vähän alkukankeutta kun en päässytkään sillä taksilla enkä junalla, jolla olin ajatellut. Pääsin kuitenkin seuraavaan junaan ja Tampereelle. Kaksi sisarusta oli rautatieasemalla vastassa.

Sää oli poutainen, ja pääsimmekin asemalta Vapriikkiin kätevästi kävellen.  Matkan pituus on 700-900 metriä, kuitenkin vajaa kilometri. Vapriikki on esteetön. Manserock-näyttelyyn mentiin Postimuseon  läpi kahdella hissillä, joista toinen oli noin kuuden henkilön hissi ja toinen ehkä kymmenen.

Vapriikista löytyy muitakin museoita, kuten jääkiekkomuseo, pelimuseo ja Finlayson-museo. Tällä kertaa keskityin nyt Manserock-näyttelyyn, ja sinne todellakin kannattaa mennä. Popeda, Juice ja Eppu normaali-fanien aarrearkku ja paratiisi! Kasevan  faneillekin löytyy jotain.

Epuille, Juicelle ja Popedalle oli kaikille omat osastot.  

Esillä oli kultalevyjä, rumpuja, kitaroita, settilistoja ja paljon muuta aiheeseen liittyvää. Kuuntelin kuulokkeilla haastatteluja ja vanhoja arkistöpätkiä. Ja fiilistelin viime syyskuun popedan Ratinan keikkaa virtuaalilaseilla. Ihana fiilis palautui mieleeni. Silloin unohdin vammani ja avuntarpeeni ja keskityin vain Martti Servoon ja Popedaan. 









Esillä oli myös levyjen kansia ja kitaroita, rumpuja yms. Olin Liekeissä! Huippunäyttely, kuuden tähden elämys!

 

 

 

Jääkiekkomuseo oli ihan ok, mutta paljon suppeampi.

Siellä oli esillä mm. pelipaitoja ja kypäriä, tietoa sm-liigan perustamisesta yms. Kovimmat lätkäfanit nauttivat paljon siitäkin. 

 

 


 

 


 

 

 




 

 Vapriikin pääsymaksu eläkeläiseltä 10 euroa ja sillä  sai kiertää kaikki näyttelyt. Vahva suositus!





2 kommenttia:

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti...

Tämä Tampereen Vapriikki kiinnostaisi minua erittäin paljon. Pelimuseo kiehtoisi kaikkein eniten, mutta oikeastaan nuo kaikki olisivat todella kiinnostavia.

Mahoton reissaaja kirjoitti...

Vapriikki on mahtavan laaja. Itelläki jäi paljon näkemättä..