torstai 24. lokakuuta 2019

Yöjunaseikkailu Oulaisiin 18.-19.10.


Moikka!


Olin varannut junaliput Helsinki-Oulainen -välille ic-junaan, joka lähti 18.10. klo 18.24.
Taksi tuli ajoissa, kesti kuitenkin aika kauan ennenkuin löysimme Soilen asemalta. Kun olimme raiteella, yritimme löytää konduktöörin, jotta pääsisimme junaan. Emme löyytäneet ja junan ovet olivat kiinni, emme päässeet junaan.Seuraava juna Oulaisiin lähti 18.49. Valitettavasti siinäkään ei ollut enää pyörätuolipaikkoja vapaana, joten yöjuna oli ainoa vaihtoehto pappani hautajaisten aikataulusta johtuen.

Valitettavasti sen invamakuuvaunukin oli todella ahdas. Soile peruutti sähkärini hyttiin, koska se oli helpompaa ahtauden vuoksi. Vessaan ei returnerilla mahtunut millään. Sänkyyn en siirtynyt, koska tilaa oli tosi vähän. Siirtyessäni pää olisi saattanut kolahtaa ala- tai yläsängyn reunaan.  En halunnut olla kuhmu otsassa hautajaisissa, joten yritin nukkua sähkärissä istuen. Se ei onnistunut.

Yöjunan vessakin oli ahtaampi kuin ic-junan. Pönttö ihan seinass' kiinni ja kaide puuttuu toiselta puolelta.  Yöjunan makuuvaunut on selvästi suunniteltu vain vain kevyille manuaalituoleille. Omalle sähkärilleni tämä ei sovi. Annan palautetta vr:lle, nämä "invamakuuvaunut" eivät todellakaan ole esteettömiä.

Ei kommentteja: