perjantai 28. kesäkuuta 2024

Ravintola il Siciliano Tampere

 

Moikka!

 

Sisaaruspäiväämme lauantaina 15.6. kuului tietysti myös ruoasta nautiskelu. Tällä kertaa ravintolaksi valikoitui italialainen Il Siciliano. Se on Finlaysonin alueella. Söimme pitkän mukaan ja tilasimme ensin ison jaettavan alkupalalautasen. Siinä oli mozzarellaa, aurinkokuivattua tomaattia, oliiveja, parmankinkkua jne.




Pääruoaksi valitsin lasagnen ja punaviinin. Sisarukset maksoivat. Lasagnen hinta 17 euroa, jos ei mee firman piikkiin. Jälkiruokana oli Torta della casa, reilunkokoinen suklaa-nougatkakku kermavaahdolla ja suklaakastikkeella. Herkkuateria, suosittelen. Syödään hyvin ja nautitaan elämästä! Ei lasketa kaloreita lomalla eikä juhlissa!

 

 


 

 

 

Makoisaa kesää ja ihania matkoja! Ravintolaan oli luiska, inva-wc:tä en tarvinnut.

 

 

 

 

torstai 20. kesäkuuta 2024

Manserock-näyttely ja jääkiekkomuseo Tampereen Vapriikissa


 

Moikka!

 

Olin viime lauantaina Tampereella museokeskus Vapriikissa. Alussa oli vähän alkukankeutta kun en päässytkään sillä taksilla enkä junalla, jolla olin ajatellut. Pääsin kuitenkin seuraavaan junaan ja Tampereelle. Kaksi sisarusta oli rautatieasemalla vastassa.

Sää oli poutainen, ja pääsimmekin asemalta Vapriikkiin kätevästi kävellen.  Matkan pituus on 700-900 metriä, kuitenkin vajaa kilometri. Vapriikki on esteetön. Manserock-näyttelyyn mentiin Postimuseon  läpi kahdella hissillä, joista toinen oli noin kuuden henkilön hissi ja toinen ehkä kymmenen.

Vapriikista löytyy muitakin museoita, kuten jääkiekkomuseo, pelimuseo ja Finlayson-museo. Tällä kertaa keskityin nyt Manserock-näyttelyyn, ja sinne todellakin kannattaa mennä. Popeda, Juice ja Eppu normaali-fanien aarrearkku ja paratiisi! Kasevan  faneillekin löytyy jotain.

Epuille, Juicelle ja Popedalle oli kaikille omat osastot.  

Esillä oli kultalevyjä, rumpuja, kitaroita, settilistoja ja paljon muuta aiheeseen liittyvää. Kuuntelin kuulokkeilla haastatteluja ja vanhoja arkistöpätkiä. Ja fiilistelin viime syyskuun popedan Ratinan keikkaa virtuaalilaseilla. Ihana fiilis palautui mieleeni. Silloin unohdin vammani ja avuntarpeeni ja keskityin vain Martti Servoon ja Popedaan. 









Esillä oli myös levyjen kansia ja kitaroita, rumpuja yms. Olin Liekeissä! Huippunäyttely, kuuden tähden elämys!

 

 

 

Jääkiekkomuseo oli ihan ok, mutta paljon suppeampi.

Siellä oli esillä mm. pelipaitoja ja kypäriä, tietoa sm-liigan perustamisesta yms. Kovimmat lätkäfanit nauttivat paljon siitäkin. 

 

 


 

 


 

 

 




 

 Vapriikin pääsymaksu eläkeläiseltä 10 euroa ja sillä  sai kiertää kaikki näyttelyt. Vahva suositus!





tiistai 18. kesäkuuta 2024

Kaksi seminaaria Kampin kulttuurikasarmilla

 

Moikka taas!

 

Sain seminaareihin sähköpostikutsun Helsingin matkailuyksiköstä. Niiden ohjelmat vaikuttivat niin kiinnostavilta, että päätin heti mennä. Ne pidettiin Kampin Kulttuurikasarmilla. Molemmat seminaarit olivat myös maksuttomia. Kamppiin pääsin   helposti metrolla ja sieltä menin Narikkatorille. Kulttuurikasarmi sijaitsee Narikkatoria vastapäätä eli se oli tosi helppo löytää.

No kasarmille saapuessani mietin, missä sisäänkäynti? No kun se löytyi, huomasin toisen osallistujan kanssa, että kaikki ovet olivat lukossa eikä mitään seminaariin liittyviä opasteita ollut. No pääsin kuitenkin Kulttuurikasarmin toiseen kerrokseen ja siellä olevaan isoon saliin. En tiedä salin virallista nimeä.


Noin kello 9.40 alkoi ensimmäinen seminaari, Food for thought. Siellä keskusteltiin ruuantuotannon tulevaisuudesta ja kasvisruoan tärkeydestä ilmastosyistä. Seminaari oli englanninkielinen, en ymmärtänyt kaikkea.  Sieltä ei ole kuvia, koska ystäväni joka toimi avustajana, pääsi mukaan seminaareihin yhdentoista maissa.

No matkailuseminaarihan minua enemmän kiinnostikin ja siellä osa puheista oli suomeksi.

Ja seminaaripäivän kuului myös alkukesään sopiva kasvispainotteinen lounas. Siihen kuului mm. uusia perunoita, vihreää parsaa sekä ihanaa Juustoportin Halla-juustosta ja tomaatista tehtyä salaattia.

 


Matkailuseminaarissa puhuttiin Helsingin matkailun tulevaisuudesta. Se näyttää toisaalta ihan hyvältä, mutta Visit Finlandin rahoitukseen on tulossa suuria leikkauksia. Ei ole hyvä leikata sieltä, mistä voisi tulevaisuudessa saada tuottoa. Muut Pohjoismaat käyttävät enemmän rahaa matkailun edistämiseen. 




Yksi tärkeä asia on myös vastuullisuusviestintä. Vastuullisuuden pitää näkyä yritysten arjessa.

Se ei saa olla ristiriidassa käytännön toiminnan kanssa. 


Päiväkahvilla söin raparperipiirakkaa ulkoterassilla, jonne pääsin hissillä. Seminaaripäivä oli mielenkiintoinen ja sääkin suosi. Matkailun vastuullisessa ollaan menossa koko ajan parempaan päin, mutta aina on kehitettävää.

 

 


 

Kiitos Sonjalle kuvista!